Vacatures

Enthousiaste start van het schooljaar 2024-2025

 In Nieuws

Vandaag zijn we bij PCBO Amersfoort vol enthousiasme aan het nieuwe schooljaar begonnen met een speciaal welkomstprogramma voor onze startende en zij-instromende leerkrachten. Vanuit onze kernwaarden ‘ruimte, lef en verbinding’ bieden we hen de juiste begeleiding om een succesvolle start te maken in hun nieuwe rol.

Op ons bestuurskantoor verzamelden onze nieuwe startende collega’s voor een inspirerende en interactieve training, verzorgd door onze interne coaches. Zo’n 18 pas afgestudeerde en zes zij-instromende leraren kwamen vanmorgen in Leusden bijeen. Het programma stond volledig in het teken van voorbereiding en kennismaking.

Hoe start ik mijn klas op?

Tijdens de training kwamen essentiële onderwerpen aan bod zoals klassenmanagement, het creëren van een positief klasklimaat, de inrichting van het lokaal en het plannen van de eerste lesdag. Er werd ruimte gegeven voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen, wat leidde tot waardevolle gesprekken en het leggen van nieuwe verbindingen.

Onze kernwaarde ‘lef’ kwam duidelijk naar voren in de aanpak van de training, waarin onze nieuwe collega’s werden aangemoedigd om met zelfvertrouwen en creativiteit hun nieuwe uitdaging aan te gaan. De bijeenkomst bood volop gelegenheid voor persoonlijke verbinding, met ruimte om elkaar te leren kennen.

‘Met deze inspirerende start kijken we vol vertrouwen uit naar een succesvol schooljaar, waarin onze leerkrachten het beste uit zichzelf én hun leerlingen kunnen halen’, Hedi van der Kolk, bovenschoolse opleidingscoördinator van PCBO Amersfoort.

 

De nieuwe collega’s worden op school begeleid door hun maatje. Daarnaast biedt PCBO Amersfoort gedurende het schooljaar een speciaal programma aan voor startende collega’s en ook kunnen nieuwe collega’s rekenen op professionele coaching. Beide activiteiten worden verzorgd door onze interne coaches: Ydette Glashorst, Karin Veldhuizen en Saskia van Gulik.